16 April, 2007

KEMERIAHAN KARNIVAL YFA U10 (KE 2) 2007

Bertempat di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Pandan Indah (SMKPI), Karnival Bolasepak Youth Football Academy (YFA) U10 (ke 2) 2007 telah selamat dijalankan dengan tujuan mencari bakat² baru yang boleh diketengahkan ke peringkat yang lebih tinggi.

Kesemua pelatih U10 telah dipecahkan kepada 4 kumpulan dimana setiap kumpulan mempunyai 4 pasukan dengan 5 orang pemain setiap satunya. Pengurus pasukan telah dipilih dari kalangan ibubapa pemain sendiri.

Antara pasukan yang bertanding ialah:

KUMPULAN A
YFA BOLTON
YFA ARSENAL
YFA MIDDLESBROUGH
YFA NEWCASTLE

KUMPULAN B
YFA CHELSEA
YFA EVERTON
YFA ASTON VILLA
YFA BLACKBURN

KUMPULAN C
YFA TOTTENHAM
YFA FULHAM
YFA READING
YFA LIVERPOOL

KUMPULAN D
YFA WIGAN
YFA MANCHESTER UNITED
YFA CHARLTON
YFA PORTSMOUTH

Pertandingan dimulakan serentak pada jam 8.30 pagi dengan penggunaan 3 padang. Setiap perlawanan berlangsung selama 10 minit. Dengan kerjasama semua pihak termasuk para ibubapa, pertandingan ini telah dapat ditamatkan tepat jam 2.00 petang.

Aksi² yang dipamerkan memperlihatkan bahawa kesemua pelatih telah berusaha berhabis-habisan untuk memenangi setiap perlawanan yang mereka tandingi. Namun, adat pertandingan, pasti ada yang kalah dan ada yang menang. Tahniah diucapkan kepada kesemua pelatih yang telah mengambil bahagian dalam karnival ini kerana yang pasti, tiada sesiapa yang kalah kerana dengan adanya karnival ini, YFA telah dapat mengcungkil banyak bakat baru yang selama ini tidak kelihatan baik dari cawangan Pandan Indah, Sentul dan juga Sungau Buloh.

Senarai pemenang adalah seperti berikut:

Pertama : Tottenham
Ke 2 : Portsmouth
Ke 3 : Chelsea

Penjaring Terbanyak : Mohd Danial Ashraff (Chelsea)
Penjaga Gol Terbaik : Darshini (Middlesbrough)
Pemain Terbaik Perlawanan Akhir : Mohd Alif Haikal (Tottenham)
Pemain Terbaik Kejohanan : Syazwan Salihin (Portsmouth)

Terima kasih diucapkan kepada penyumbang sarapan pagi serta makan tengahari iaitu CEO YFA, Puan Amirtha Selvi serta Pengerusi YFA Sungai Buloh, En. Nurol.

YFAMALAYSIA.COM mengucapkan tahniah dan jutaan terima kasih kepada semua pelatih, kaum keluarga pelatih serta pengurusan YFA yang telah terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan karnival ini.


Bertemu lagi kita di Karnival Bolasepak YFA U12 2007 tidak lama lagi!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...