24 Julai, 2009

2 PELATIH CIMB FOUNDATION-YFA BINTANG MUDA SERTAI SKUAD MALAYSIA U15!!!

Tiada apa yang lebih dibanggakan apabila melihat anak didik kita beroleh kejayaan dalam perjalanan hidup mereka.

Begitu jugalah kami di CIMB Foundation - YFA Bintang Muda apabila mendapat perkhabaran bahawa 2 orang pelatih U15 kita iaitu Mohd Hadin Azman dan Syed Mohd Ismail telah terpilih untuk mewakili Skuad Kebangsaan Malaysia U15!!!

Mereka yang masing masing dari SMK Victoria & SMK Tinggi Setapak telah dipanggil untuk mendaftarkan diri ke Sekolah Sukan Bukit Jalil pada 24 Julai 2009. Hadin yang bermain diposisi penyerang manakala Syed merupakan benteng terakhir (penjaga gol) CIMB Foundation - YFA Bintang Muda U15.

Kedua-dua mereka telah bermula di CIMB Foundation - YFA Bintang Muda seawal dari umur 10 tahun lagi dan sering terpilih untuk mewakili CIMB Foundation - YFA Bintang Muda dalam mana mana kejohanan yang CIMB Foundation - YFA Bintang Muda sertai hasil dari komitmen semasa latihan serta tahap disiplin yang tinggi, ditambah lagi dengan bakat semulajadi yang mereka berdua miliki.

Antara pencapaian mereka adalah seperti berikut:

KEJOHANAN BOLASEPAK ANTARABANGSA RSC - (16 DISEMBER 2006)
Penjaring Terbanyak Bawah 12 Tahun : Mohd Hadin Bin Azman
Pemain Terbaik Kejohanan Bawah 12 Tahun : Mohd Hadin Bin Azman

KEJOHANAN BOLASEPAK ANTARABANGSA RSC- (15 MAC 2008)
Pemain Terbaik U15 (Muhd Hadin Bin Azman)
Penjaring Terbanyak U15 (Muhd Hadin Bin Azman)

KEJOHANAN BOLASEPAK ANTARABANGSA LITTLE LEAGUE - (26-27 APRIL 2008)
Pemain Terbaik Kejohanan U14 (Muhd Hadin Bin Azman)

Selain dari mewakili CIMB Foundation - YFA Bintang Muda mereka berdua turut mewakili sekolah masing masing dan telah dipilih untuk Skuad Kuala Lumpur U15 yang bertanding dalam MSSM 2009 bertempat di Kota Bharu baru baru ini malah telah mendapat anugerah sebagai Pemain Terbaik Kejohanan serta Penjaga Gol Terbaik Kejohanan!

Moga bakat mereka berdua ini akan terus menyinar sehingga ke peringkat lebih tinggi lagi dan menjadi 'ikon' kepada pelatih pelatih muda lain agar terus berusaha dengan lebih gigih kerana untuk menggapai kejayaan bukanlah mudah apatah lagi dalam sukan bolasepak, peluang untuk menempatkan diri dalam Skuad Malaysia hanya terbuka kepada 24 pemain sahaja.


*** Tunjukkan kebolehan ... baru coach pilih ***
*** Jangan tunggu coach pilih baru nak tunjukkan kebolehan ... dah terlambat! ***

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...